Artisten inombords..

När Frida fyllde tretti gav jag henne en påse med 104lappar i, en lapp var i veckan i ett års tid. På lapparna står det små, lätta, uppdrag som man ska göra för varandra. Tanken med presenten var att vi ska hitta tillbaka till våran kärlek lite grann.

Förra veckan hade jag uppdraget att ta med henne ut på en promenad där vi skulle hålla i handen och bara mysa och hon hade uppdraget att vi skulle gå på picnic. Nu vart picnicen inne och framför brasan då det inte riktigt är väder att sitta still ute för länge men det vart supermysigt iaf!

Jag hoppas verkligen att dessa små uppdrag ska ta oss närmare varandra igen. Alla som har barn vet hur svårt det är att hålla kärleken vid liv när man hela dagarna går omkring och är förälder i första hand. Man har små barn som kräver 100% närhet hela dagarna och när kvällen kommer är man oftast sjukt sugen på att bara få vara lite ifred. Ifall det är någon som har bra tips på hur man ska gå tillväga för att hitta tillbaka så var inte blyg med att kommentera! För allas skull!

Igår när jag just hade diskat klart efter middagen så gick jag som vanligt till vardagsrummet där jag ser min tvååriga son sitta och stirra in i tv'n. "I helvete att han ska bli en tv-narkoman" tänkte jag och funderade snabbt ut något kreativt att hitta på. Snabbt slog jag på lite musik som bestod av Neil Young, Bob Dylan och Beatles och tog fram vattenfärg och sjukt mycket papper att måla på och satte hans högra hjärnhalva i sysselsättning.

Hur han njöt av att få vara kreativ! Helmer verkligen älskar att måla och det är ganska tragiskt att vi oftast inte har tid eller är för trötta att ta oss en liten halvtimme att måla med honom. Det ska det bli ändring på!

Här kan ni se lite bilder från dom fantastiska mästerverken han skapade!




Produktivitet!

Idag är en sån där dag då vi tar tag i allt.. Ingen uppgift är för stor och vi löser allt snabbt och effektivt. Vi arbetar ihop som ett ihopspelat mittbackspar, där vi svischar fram och fixar och donar.

Här kommer en liten lista på vad vi gjort idag:
  1. Dammtorkat
  2. Dammsugit
  3. Skurat
  4. Varit ute och lekt med Helmer i två timmar
  5. Byggt en snögubbe
  6. Gått med återvinningen
  7. Tvättat bilen
  8. Lagat lunch
  9. Sövt barn
För er som känner oss vet ni om att vi bor ganska stort, vilket innebär att det tar ganska lång tid att städa huset. För er som känner oss ännu bättre vet ni att vi har ett rum som är/var proppfyllt till bredden med papper, plast och metall... Skönt att ha allt gjort.

Eller? Få se nu, idag har vi kvar att diska, tvätta, vika tvätt, laga mat, söva mer barn och alla andra otänkligheter som kan komma att ske...
Fast ja é int bitter! Det är skitskoj att ha nåt att sysselsätta sej med och det känns bara otroligt skönt när allt är klart och det är kväll och man får slänga sej på soffan med ett rent hus och ett "rent" samvete.

Här kommer lite bilder från idag.






Bättre sent än aldrig.

Jag vet, jag vet...
Jag har varit sjukt dålig på att uppdatera bloggen. Igår var till och med Frida på mej om det.. "Vad dålig du är på att blogga"

Ja, ja, ja.. Men all av oss kan inte sitta hemma hela dagarna och få tid över till att blogga mellan att man ammar och lägger barn. :) haha

Nä, jag ska försöka bli lite mer regelbunden. Kanske man ska satsa på att lägga ut ett litet blogginlägg varannan dag.? Måste ju inte vara super rigoröst men iaf några rader om vad som händer i våra liv och kanske en bild eller två. Vad sägs om det?

Fy fan vad fort veckorna går nu för tiden. Helmer växer, August växer och hela världen bara spinner på. Senaste månaden har Helmer lärt sej somna själv och avvänts blöjja. Han har fortfarande blöjja när vi går ut och när han ska sova. Men ändå.
SÅ. JÄVLA. SKÖNT.

Om en vecka kan han väl Helmer backa med släp och August går på 15års bio.

Har sökt tre utbildningar nu och även jobb på försäkringskassan. Vore extremt gött att få anställning på fsk. Nästa vecka är det intervju dags, längtar redan...

Nu ska jag gå och mysa ner mej i soffan med Hellan, vi hörs!

Spinn vidare!


Hemma igen...

Jag måste bara få skriva att igår var jag och hämtade hem mina små älsklingar. Vilken extrem lättnad att han mår bättre igen. Otroligt skönt! Var bara tvungen att skriva ner det så ingen behöver gå omkring och vara orolig därute.

Kärlek till er alla!

RS virus.

Igår efter att Helmer hade kommit hem från dagis så bestämde jag att Helmer och jag skulle gå ner till Robin och hälsa på. En promenad på cirka 500 meter. Väl nere så blir jag bjuden på kaffe och Helmer sätter igång att utforska Robins hus. Efter dryga halvtimmen så ringer Frida och ber mej springa hem och sätta på potatisen för att hon har tagit August och åkt upp på BVC för att kolla hans hosta. Jaja tänker jag och slänger på Helmer ytterkläderna igen och knatar hemåt.

Just när potatisen ligger tryggt i grytan och vattnet ska till att börja koka så ringer Frida pånytt.
Undra vad hon vill nu, tänker jag och svarar.
Hon berättar att August hosta har förvärrats och att han har fått svårare att andas. Det har även börjat komma segt slem ur näsa och extremt mycket segt slem ur munnen.
Doktorn på BVC har remissat dom vidare till akuten inne på Östersund sjukhus och dom är redan påväg.

Herregud vad ska jag göra? Vad kan jag göra? Frida har bilen och jag måste fortfarande ta hand om Helmer som börjar bli hungrig och trött.

Jag fortsätter så att laga mat hemma medans jag blir mer och mer orolig och frustrerad över vad som händer inne på akuten. Ovetenskap är nog en av de jobbigaste känslorna som finns. Hela världen snurrar kring en och det känns som att allting är grått. Lite som att någon har slagit en medvetslös och man just vaknat upp, ovetandes om allt.

Lite senare ringer Frida upp mej och berättar att August har blivit inlagd på bevakning och att de har tagit massor av tester på våran nästan tre månaders bebis, massa sprutor och blodprov, usch stackars barn.
Hon berättar att läkarna tror att han har fått RS-virus (en slags stark förkylning) och har börjat behandla honom för det. Syre genom inhalering och adrenalininhalering varannan timme.

Stackas barn. Dom ska inte ens kunna bli sjuka när dom är så här små. Lillen som ligger med tre olika kablar nu. En till inhalering av syre, en till dropp och en till foten för att kolla puls och syrevärde i blodet. Timmarna går och jag går och lägger mej.

På morgonen ringer jag upp Frida och frågar hur natten varit. Hon säger att natten varit det värsta hitintills då han slemmat och haft extremt svårt att andas under större delen av natten. Det var först vid ett tiden som det lugnade ner sej och hans hälsa har varit hyfsat sen dess.

Under dagen så far jag upp för att hälsa på dom på sjukhuset. Fortfarande samma läge. Han är dålig och behöver syre genom en kabel till näsan för att kunna andas ordentligt. Lite senare kom läkarna och meddelande att han har både RS-virus och någon slags infektion. Skönt ändå att kunna sätta fingret på vad det var. Nu vet vi i alla fall vad vi kämpar mot, eller vad han kämpar mot. Läkaren säger att med hjälp av inhalering av syre och intubering av adrenalin plus lite antibiotika kommer han att bli bättre inom ett par dagar. Skönt. Det värsta kan vara över. Vilken otrolig tyngd som släppte från hjärtat med en gång. Nu kommer jag kunna sova lite bättre inatt i alla fall.

Idag går mina tankar till alla barn som inte tillfrisknar, och självklart en bamsekram till dom föräldrar och släkt som blir lämnade kvar med ett hål i hjärtat. Stackars, stackars människor, jag tänker på er...


kvällstankar

Nu sover alla i huset förutom jag. Jag sitter här ensam i mörkret och har "vadskajagblinärjagblirstorångest". Shit vad drygt det känns just nu. Har just skickat iväg en ansökan till försäkringskassan. Vet inte om det är så mycket bättre än eniro men ett litet byte av vardagen kanske kan hjälpa. Sitter även och funderar på att skicka iväg en ansökan till en it-linje på distans. Plugga kanske är vägen att gå? Ajja just nu känns bara allting så sjukt långt bort och mitt nästa pass på eniro kommer bara närmare och närmare. 06:00 imorrn bitti börjar jag. Suck vad allt känns tungt just nu...

Det värsta är väl kanske att jag spyr upp allt detta över er... Förlåt...

Måste väl skriva något kul idag också.

hmmm.
hmmm.
hmmm.

Vi bestämde idag att vi ska upp till stugan om två veckor. Det ska bli sjukt roligt. Fiska, sola, ta med Helmer på skotertur etc. Fy fan det hade jag glömt bort. Nu känns allting genast lite lättare.

Ska ta och söka skolan där nu. Vi hörs!

Tv-kollen 2010

Måste bara få tipsa om världens roligaste serie. SOLSIDAN! Ikväll klockan 21:30 på tv4. Be there or be square.


Inför helgen..

Varför skapades sjukdomar!?!? Helmer har nu varit sjuk hela veckan och det ser väl ut osm att han kommer att vara sjuk i helgen också. Det är så synd för Helmer älskar att vara ute och leka, hänga med och besöka folk etc. Hoppas han blir bättre snart. Det är inte så lätt att råda Helmer att hålla sej på lite avstånd från August så att han iaf slipper bli sjuk. Skulle man säga det minsta om något sånt så händer detta:



Tvärtom alltså!

Nu har Helmer och Augusts farfar och faster rest hem. Väldigt tråkigt att dom var tvugna att åka men också väldigt kul att dom varit här. Ta avsked är något av det tråkigaste jag vet och det är verkligen något som smittat av sej till Helmer. Han började störtgrina när dom sa hej då och blev tvärförbannad när dom klev utanför dörren. Jaja vi lär väl träffas snart igen. Som sagt, en trevlig överaskning var det iaf.

August ligger nu och sover i en häng-gunga som vi lånat av Kicki. Väldigt bra sak, när han väl lärt sej tycka om den. Detta är första gången som han somnat i den. Kanon!



Ojfan, jag skulle inte ropat hej.. Han vaknade precis... Vi hörs!

Pappa på besök!

Här kommer några bilder på Helmer- och Augusts farfar och faster tagna under denna mysiga eftermiddagen.









Nu ska vi mysa ner oss i soffan och smaska i oss en massa onyttigheter, precis som det ska vara när släkten kommer på besök.

Jobbar

Det är inte så kul att sitta på jobbet när man vet att det finns typ en miljard saker som man hellre skulle göra.

- umgås med familjen.
- äta.
- duscha.
- sova.
- göra en rotfyllning.
- trampa på en spik.
- käka taggtråd.
- hoppa från ett flygplan utan fallskärm.
- etc....

Tur att man slutar 14:00 idag. Då försvinner inte hela dagen på så menlösa saker som att sitta på jobbet.

Undra om det är snusabstinensen som talar nu...

Ajja vi ses senare!

Puss o kram!


Trevlig överaskning...

Imorse innan jag drog till jobbet så sjöng Frida för mej "jag vet nåt som inte du vet, nahnahnahnah nahnah" och fick mej att undra vad fan det kunde vara för hemlighet. Skulle hon kanske laga korvstroganoff till middag?

Icke det, kära vänner! Min far och min syster anlände precis efter jag kommit hem från jobbet och det var verkligen en trevlig överaskning! Nu ska här hittas på saker dom nästkommande dagarna!

Jag uppdaterar er eftersom!

RSS 2.0